Sve je krenulo prije 4 godine u ovom malom selu u srcu Kambodže. Bio je to naš prvi projekt obnove škole u selu Tonlesar, koje je udaljeno svega desetak kilometara od sela Pongro, u kojem sam živio mjesec dana. Toliko mi je priraslo srcu da jednostavno moram napisati ‘MOJE selo Pongro’. Bilo je mnogo divnog druženja s djecom i odraslima! Bez obzira na jezičnu barijeru, svi smo se dobro razumjeli i veselili. U selu je mala područna škola (za predškolce i prva tri razreda), jer je škola u selu Tonlesar predaleko za najmlađe. Bez obzira na sezonu monsuna ili velike vrućine, jednostavno je preteško za klince.

I eto, ove se godine ukazala prilika da se pomogne i školi u selu Pongro. Naš član i prijatelj Un Nhan je našao slobodnog vremena uz sve svoje obaveze da nam pomogne u realizaciji. Kupljena je pumpa za vodu, cijevi, ventili i sva dodatna oprema da im se doprema voda iz bunara u toalete, kuhinju, tank za pranje i, najvažnije, sada imaju vodu za piće u školi.

P.S. Ideja za naš logo, dva prsta – victory, potekla je upravo iz Kambodže. Tu klinci uz obavezni smijeh dižu i dva prsta u zrak. Jednostavno…

Hvala od srca Un Nhanu, nasem clanu i prijatelju!