Danas s ponosom obilježavamo značajan uspjeh i putovanje Osnovne škole Mogero. Ova seoska škola, koja je nekoć imala minimalne uvjete za obrazovanje, danas predstavlja opremljenu i razvijenu obrazovnu ustanovu, zahvaljujući naporima naše udruge i lokalne zajednice.

Sve je započelo davne 2016. godine, kada smo pružili prvu donaciju za školu u obliku novih klupa. Ova mala gesta donijela je veliku promjenu u svakodnevnom životu učenika, pružajući im adekvatno sredstvo za pohađanje nastave. No, to je bio samo prvi korak na putu prema napretku.

Godine 2018. smo izgradili školsku zgradu, što je bila značajna prekretnica za selo Mogero. Učenicima je sada osigurano sigurno i funkcionalno okruženje za učenje, pružajući im šansu za obrazovanje koje zaslužuju.

Daljnji napredak bio je postignut prije dvije godine, kada je selo dobilo novi bunar. Ova vitalna infrastruktura omogućila je pristup čistoj vodi, što je iznimno važno za zdravlje i dobrobit učenika, učitelja i lokalne zajednice.

No, ne zaustavljamo se samo na tome. Zahvaljujući suradnji s lokalnom vlašću, projekt sela Mogero dobio je dodatnu podršku, rezultirajući dogradnjom još dvije zgrade i toaleta. Sada, Osnovna škola Mogero ima potpuni profil obrazovne ustanove, s dovoljno prostora za sve učenike i potrebne sadržaje za njihovo obrazovanje.

Ovo je izvanredan primjer kako zajednički napor, suradnja i predanost mogu donijeti značajne promjene. Osnovna škola Mogero postala je simbol razvoja i napretka za lokalnu zajednicu, pružajući učenicima mogućnost stjecanja znanja i vještina za budućnost.

Danas, s radošću i zadovoljstvom, gledamo našu školu u potpunosti opremljenu i spremnu za pružanje kvalitetnog obrazovanja. Ponosimo se svakim učenikom koji prošao kroz naše prostorije i ostvario svoj potencijal.

Osnovna škola Mogero predstavlja primjer kako zajedničkim naporima možemo transformirati obrazovanje u ruralnim područjima. Nastavit ćemo raditi s istom strašću i predanošću kako bismo osigurali da svako dijete ima priliku za obrazovanje i razvoj.

Hvala svim članovima naše udruge, lokalnoj vlasti i svima koji su sudjelovali u ovom uspješnom putovanju. Vaša podrška i angažman omogućili su nam da ostvarimo ovaj san i stvorimo bolju budućnost za djecu Mogera.