S radošću vam donosimo izvještaj o uspješnoj obnovi Škole Kanioga u Mayote području, Rujewa, Mbarali distrikt. Želimo podijeliti s vama postignute rezultate i važne promjene koje smo ostvarili u našoj zajednici.

Od našeg dolaska kada je 31 dijete pohađalo školu, učenici su se brojčano povećali, i trenutno 42 djece pohađa našu školu. Ovo je značajan napredak i poticaj za nastavak našeg rada.

Nakon što smo obišli svaku kuću zajedno s liderom sela Kuteruom i učiteljem Wilsonom iz Osnovne škole Kanioga, uspješno smo napravili popis djece i održali razgovore s roditeljima. Nastojali smo im objasniti važnost školovanja i uvjeriti ih da to neće predstavljati nove financijske troškove.

Bilo je izazovno, ali smo upornim radom uspjeli uvjeriti mnoge roditelje da upišu svoju djecu u školu. U slučaju nepoštivanja obveze, prijetile su im kazne i pritisak lokalne vlasti. Vjerujemo da smo postigli značajan napredak, jer očekujemo da će još 50-60 djece prvi put krenuti u školu.

Obnova naše škole bila je dugotrajan proces, ali uz podršku naših članova i lokalne zajednice, postigli smo izvanredne rezultate. Škola je napokon započela s redovnom nastavom, što je ogroman korak naprijed za sve nas.

Također, želimo istaknuti da smo zbog sličnosti našeg loga s logom opozicijske stranke bili prisiljeni promijeniti logo naše udruge u Tanzaniji. Ova promjena nije nas obeshrabrila, već nas je dodatno motivirala da idemo naprijed i nastavimo s našom misijom.

S ponosom možemo reći da smo postigli značajan uspjeh u obnovi Škole Kanioga. Želimo zahvaliti svim članovima udruge, učiteljima i lokalnoj zajednici na njihovoj predanosti i podršci.

Naša borba za pružanje kvalitetnog obrazovanja svakom djetetu ne završava ovdje. Nastavljamo raditi s ciljem da još više djece dobije priliku za obrazovanje i bolju budućnost.

Hvala vam na vašem neprekidnom angažmanu i podršci.

Idemo dalje!